Cum sa tranzactionezi LSE / NYSE Market Open precum un trader profesionist

In articolul de astazi, voi impartasi cu voi o parte din strategia de tranzactionare C.A.D.R.O.M pe care o folosim zilnic la CFX la London si/sau New York Open, atunci cand tranzactionam sesiunile de RTH (Regular Trading Hours).

Aceasta strategie se bazeaza pe tool-urile institutionale pe care le folosesc o multime din traderii PRO de la firmele de prop-trading si poate fi aplicata pe orice piete FX/Futures. Insa noi ne focusam in special pe GBPUSD, EURUSD si DAX la London Open si Crude Oil, S&P500 si Gold la New York Open.

Conceptele acestei strategii sunt relativ simple si constituie o baza solida, pe care o poti testa si construi pentru a o face cu adevarat potrivita pentru tine.

Sa incepem!

De ce sunt sesiunile de RTH Open importante?

Traderii profesionisti sunt constienti de faptul ca exista anumite momente de-a lungul sesiunii de tranzactionare de 24 ore, care asigura o volatilitate mai mare, iar deschiderea pietei SUA este un astfel de exemplu.

Cand pietele din SUA se deschid la ora 16:30 EET, exista o varietate de dinamici in joc, care asigura adesea volatilitate si ca urmare, oportunitati excelente de a castiga bani! La deschiderea pietei SUA, in principalii participanti la piata sunt inclusi traderii care tranzactioneaza sesiunea de Londra.

Acesti traderi isi termina ziua de tranzactionare in jurul orei 18:30 EET (cand pietele lor locale se inchid pentru ziua respectiva) si ca rezultat, orice pozitii deschise pe care le detin din sesiunea Globex, vor trebui sa fie inchise pe masura ce ziua lor de tranzactionare se incheie. Acest lucru asigura o anumita lichiditate in premarket dar si in primele 90-120 minute de la RTH Pit Session Open.

Pe langa traderii din sesiune de Londra, avem si traderii din America care isi incep activitatea la trading desk-ul. Acestia isi incep ziua de tranzactionare si deschid noi pozitii, ceea ce inseamna ca adauga lichiditati peste traderii Globex rezultand de aici formula perfecta pentru o izbucnire initiala de volatilitate la NYSE Open. Si tocmai de asta dorim sa profitam!

Pietele FX/Futures sunt deschise aproape 24/5. Acest lucru ofera traderilor oportunitatea de a  tranzactiona non-stop la nivel global.

Cu toate acestea, nu toate orele sunt la fel.

Exista momente optime pentru tradingul intra-day si uneori ar trebui sa eviti anumite ore daca iti doresti sa ai succes in acest business.

La fel ca orice piata, gasirea momentelor si zonelor cele mai oportune de tranzactionat te va mentine pe drumul bun mult timp. In plus te va ajuta sa ai un psihic si mindset ‘sanatos’ daca stii cum sa iti organizezi programul pentru a profita de oportunitatile pietei.

Cele mai bune ore de tranzactionare pentru indicii din US precum ES (S&P500):

 • 16:30 EET – pietele se deschid pentru tranzactionarea in sesiunea din SUA
 • 18:30 EET – pietele de capital europene isi inchid ziua de tranzactionare
 • 16:30 – 18:30 EET – este cea mai lichida sesiune si se numeste US & EUR ‘overlap’
 • traderii europeni trebuie sa isi inchida pozitiile la sfarsitul zilei, fortand cresterea volumului
 • acestea sunt orele unde vei vedea cele mai bune oportunitati pe ES
 • 16:30 – 18:30 EET

Cele mai bune ore de tranzactionare pentru pietele de Energy din US precum CL (Crude Oil):

 • RTH Pit Session Open se deschide la ora 16:00 EET
 • European trading se inchide la 18:30 EET
 • cele mai bune ore de trading intra-day cu cele mai multe lichiditati au loc intre 16:00 – 18:30 EET
 • Sesiunea de RTH pentru CL se inchide la 21:30 EET
 • eu ma focusez pe primele 90-120 minute la RTH Pit Session Open dar poti lua in calcul sa faci trading afternoon intre 20:30 – 21:30 EET pe Crude Oil si intre 21:00 – 23:00 EET pe ES.
 • o multime de institutionali isi inchid pozitiile si fac re-balance si poti avea parte de oportunitati

Context is King


Asa cum observi, context-ul reprezinta baza piramidei noastre. Pe langa analiza tehnica clasica invatata in FX One & FX Three , cand vine vorba de context, focusul nostru este pe Market Profile si pe LTVWs pe care le inveti in programul nostru de Mentorship in peste 16 ore de informatii de calitate.

Daca urmaresti deschiderea pietei pentru o buna perioada de timp, vei observa ca exista de obicei o explozie initiala de volatilitate in primele 5 minute dupa deschidere. De aceea ne intereseaza si ORH / ORL (Opening Range High / Low), deoarece acest lucru se intampla atunci cand noile ordere de piata ajung sa se tranzactioneaza intre ele.

Desi s-ar putea sa vezi aceasta miscare si sa iti doresti sa faci parte din actiune, intelege ca directia miscarii initiale la RTH Pit Session Open este cu adevarat provocatoare si nu este recomandat ca un incepator sa se aventureze imediat pe piata.

In calitate de traderi profesionisti, atentia noastra este sa luam tranzactii in care probabilitatile sunt in favoarea noastra. Asa ca este crucial ca fiecare trader sa isi faca propriul Playbook si sa arhiveze setup-uri de A+ care au sens pentru el.

Ce este un Playbook? Dupa fiecare sesiune de tranzactionare, arhiveaza din ziua respectiva un setup de A+ care ar fi avut cel mai mult sens pentru tine. The Playbook este o serie de tranzactii arhivate care au cel mai mult sens pentru tine. Ideea este ca tu sa iti dezvolti punctele tale forte (tranzactii din Playbook-ul tau) si sa iti minimizezi punctele slabe (orice nu este in Playbook-ul tau).

De exemplu, pentru inceput, in loc sa incerci sa faci parte din miscarea initiala (impulsiva), poate preferi sa astepti corectia pentru a vedea ca pretul este acceptat in timp peste LIS (Line In the Sand) tau si tranzactia are un risc redus, cu potential mare de reward pana la urmatorul likely destination.

Aici contextul devine foarte important! Este crucial sa iti faci un PMP (Premarket Prep).

In conditiile de piata de Imbalance UP (Bullish) pretul poate sa fie overextended si uneori piata se va deschide slab si se va inchide puternic in sesiune. In timp ce, in conditii de piata de Imbalance Down (Bearish), piata se poate deschide puternic facand FADE la miscari si se va inchide slab in sesiune.

Pana in acest moment, pretul de open poate sa serveasca ca un ‘indicator’ puternic in anumite situatii. Este extrem de important sa vezi unde se deschide pretul la RTH Open in raport cu zona de Value Area si LTVWs astfel incat sa nu fii prins pe picior gresit.

Cateva aspecte importante de mentionat:
1. Identifica zonele cheie de S/R utilizand structura pietei din sesiunea Globex si tool-uri profesionale precum Market Profile / Volume Profile si LTVWs / DVA.

2. Vezi unde se deschide pretul la RTH in raport cu zonele de CVA / VA / LTVWs & DVA

3. Asteapta sa vezi reactia pretului din zonele tale cheie – LIS

4. Foloseste order flow precum Footprints / Volumetric Bars ca sa iti ‘confirme’ ca exista cumparatori / vanzatori la zona ta in functie de ce tip de order vrei sa deschizi Long / Short (urmareste POC-ul de volum, miscarile de imbalance, licitatiile terminate)

5. Daca ratezi prima oportunitate, nu uita ca de cele mai multe ori piata iti ofera inca un retest pana sa mearga spre urmatorul likely destination

Case Study – Long Example

ES intra-day Chart

Asa cum se observa in acest exemplu, piata din Imbalance Down la un moment dat face failed , se formeaza un bottom la O/N Low. Apoi devine potential ROT formand o structura clasica de analiza tehnica de HH / HL, care ne indica un potential trend ascendent. Imediat dupa RTH Pit Session Open pretul face break-retest la O/N High si CVAH (3834.50) si de asemenea devine IMB Up pe ETH DVA si testeaza RTH VWAP, avand ca potential prin target RTH High (TP 1), VAL TP 2 (3844) si in extensie likely destination final VAH 3853.50 (TP3) – vezi poza cu MP TPO CVA.

ES Weekly DVA

Pe langa graficul clasic de candlesticks, urmaresc o multime de LTVWs precum Weekly, Monthly, Quarter, Year. Insa in cazul de fata voi folosi un exemplu basic de Weekly DVA VWAP, unde vedem cum pretul se afla intr-o zona de RPB cu potential de BPB si IMB Up peste Previous Value Area High si Weekly DVAH. Astfel, urmatorul likely destination final este pWH (previous weekly high) din zona de 3862.25, atata timp cat pretul este acceptat in timp si se mentine peste WPVAH / WDVAH, pe langa target-urile enumerate in prima poza. Mai mult decat atat daca suntem atenti la analiza tehnica clasica, pretul arata ca un potential bullish flag – (miscare impulsiva / corectie sub forma de consolidare) si ne asteptam sa vedem inca un val impulsiv din partea cumparatorilor.

ES MP TPO CVA

Pretul se deschide in interiorul unei zone de Composite Value Area dar coreland graficul de intra-day si Weekly DVA, nicidecum nu urmaream sa deschid pozitii Short din acea zona (3834.50). Mai degraba urmaream reactia pretului (inclusiv pe footprints), sa vad daca obtinem un break-retest peste zona de CVA care va expune ca next likely destination alte zone cheie de S/R sau chiar alte zone de VA din trecut precum 3844 VAL / 3853.50 VAH.

ES Footprints Chart

Coreland graficul de intra-day, contextul de HTF si LTVWs, footprints-ul este ultima confirmare de care mai aveam nevoie pentru a deschide o pozitie Long din zona mea de O/N High & CVAH (3834.50 / 3835.50).

Observam Delta Day pozitiv, Volume mari pe rotatiile cu imbalance de buyeri si de asemenea licitatii terminate. Mai mult de atat pretul face acel break cu volume si peste ORH (Opening Range High), ceea ce imi intareste si mai mult ipoteza ca atata timp cat pretul se afla peste Bullish LIS meu aka CVAH in cazul de fata, ma astept sa testeze zonele de likely destination enumerate anterior.

ES intra- day chart

ES Weekly DVA Chart

Asa cum se observa in poza, ipoteza mea a fost corecta si target-urile de la RTH High, VAL (3844) si VAH (3853.50) au fost atinse inclusiv in extensie, spre likely destination final zona de la pWH 3862.25

Toate randurile scrise mai sus as putea sa le numesc un mini Postmarket Review insa toate aceste Hypos le impartasim zilnic, Live, cu membri comunitatii noastre in canalele de mentorship. Piata de ES se deschide la 16:30 EET, atasez poza din comunitate de la ora 16:24 EET ca ‘dovada’, desi recomandarea cea mai buna sunt rezultatele membrilor nostri. Avem peste 100 de membri in familia CFX iar rezultatele lor vorbesc de la sine si ma bucura mai mult decat propriile tranzactii.

ES Market Commentary from CFX Community

Daca ai ajuns pana aici, atunci inseamna ca strategia noastra ti-a captat atentia. La fel ca in orice strategie de tranzactionare, nimic nu functioneaza 100% din timp, deci este important sa urmezi un plan strict de gestionarea a riscurilor pentru a supravietui tranzactiilor pierdute si a extrage cat mai mult profit din tranzactiile castigatoare!

Alatura-te familiei CFX pentru a afla cum profitam de aceasta strategie in fiecare dimineata in timpul sesiunii de RTH Open. Nu a fost niciodata un moment mai bun pentru a face o investitie in tine! Detalii despre cursuri: Click aici!

Citeste avertismentul cu privire la riscuri: Click aici!

De asemenea iti reamintesc ca nu suntem manageri de fonduri. Nu iti vom gestiona contul si nici nu vom pune tranzactii de Long si/sau Short pe contul tau de tranzactionare. Fiecare persoana este responsabila pentru luarea deciziilor si propriul cont de tranzactionare.

In schimb te vom invata cum sa folosesti instrumentele si informatiile noastre pentru a putea profita de potentialele oportunitati ale pietei. Te vom antrena/ajuta si vom raspunde la intrebarile tale cat putem de bine. Cu siguranta nu avem un raspuns la toate intrebarile, dar avem suficienta experienta incat sa impartasim cu tine ce ne-a invatat piata in ultimul deceniu.

Te invit sa urmaresti si VIDEOCLIPUL in care iti explic ce platforme de trading folosesc traderii PRO.
Sper ca iti plac informatiile noastre cel putin la fel de mult pe cat ne face noua placere sa le impartasim cu tine.

Iti doresc o zi minunata, plina de dragoste, bucurie si fericire.
Cheers!

Cu sinceritate,
Cristian

 
CFX Co-Founder & Head Trader

Broker recomandat:Pepperstone

Firma Prop Trading pentru Fonduri de tranzactionare Forex: FTMO, The5ers

Firma Prop Trading pentru Fonduri de tranzactionare Futures: Earn2Trade, ApexTrader, OneUpTrader

BROKER RECOMANDAT

Vrei sa primesti prin email analiza Forex saptamanala?

Inscrie-te la newsletter